hiburim - לכל הליצנים העצובים
   
 
   
 

 לכל הליצנים העצובים

אנשי אגרימוני-  טיפוסי "הליצן העצוב"

טיפוס אגרימוני בולט בחוש ההומור השנון שלו וביכולת לראות תמיד את חצי הכוס המלאה.
הוא מסוגל להפיג כל מתח עם פאנץ'-ליין שמשכיב את כולם על הרצפה.
אנשי אגרימוני הם אנשים של אנשים , מוקפים בעשרות חברים ותמיד במרכז העניינים החברתיים.
אין מסיבה בעיר שהם נעדרים ממנה. הם אלופים במיצוי הטוב מהחיים.
אנשים ונמשכים לאווירה הקלילה והאופטימית שהם משרים, שנתפסת כיכולת התמודדות טובה עם אתגרי החיים. נעים להימצא בחברתם כי הם תמיד עם חיוך על הפנים ותמיד מקרינים ש" הכל בסדר" ושהכל "יהיה בסדר".

אלא,שהחזות החיצונית אין בה כדי להסגיר את מה שמתחולל בתוכם.

אנשי אגרימוני רגישים ומאד לוקחים דברים ללב אבל הכאבים שלהם מודחקים עמוק בתוכם.
הניסון שלהם להימנע מלחוות כאב גורמת להם למצוא מפלט בדברים כמו תרופות, סמים, אלכוהול, אוכל, הימורים, דיכאון או כל דבר אחר הטשטש את התחושה ומסיח את דעתם מעוצמת הכאב.

הם זקוקים לריגושים תמידיים ולכן הם נמשכים לסכנות. אנשי האגרימוני נוטים לעסוק בספורט אקסטריים ופעילויות אחרות שיש בהם  כדי להחזיק אותם "על הקצה" במטרה להבטיח מנות קבועות וגדושות של אדרנלין.

מערכות היחסים שלהם נוטות להיות שטחיות. הם נמנעים מלגעת ברגשות האמיתיים שלהם ולכן לא משתפים גם את הקרובים להם במה שעובר עליהם פנימית.  

באופן פרדוקסלי, ככל שהם בורחים מהכאב, עוצמתו מתגברת וההדחקה המתמדת מעמיסה של הגוף. הם מתאפיינים בהתפרצויות פתאומיות של סימפטומים גופניים שמספרים את סיפור המציאות הפנימית האמיתית שלהם. באופן מובהק- הם לא מבינים "מאיפה הסימפטומים נחתו עליהם".

בנוסף לפער בין החזות ומציאות עולמם הפנימי, קיים נתק פנימי בינם לבין עצמם. ההשקעה העצומה בפסון החיצוני מחלחלת גם לתפיסה העצמית שלהם. הם הופכים מנותקים מהכאב של עצמם ובעצם משכנעים את עצמם  ש"הכל בסדר" כשבפועל זה פשוט לא נכון.

כשאגרימוני מגיע לטיפול הוא לומד לחבר את הפנים עם החוץ, איך להתמודדות בצורה בריאה עם רגשות לא נעימים, איך להתמודד עם אתגרי החיים ואיך לבנות מערכות יחסים המבוססות על שיתוף ואינטימיות כנים. כל אלה מקדמים ריפוי גופני, מקלים את הסבל שלו ועוזרים לו להביא את עצמו לידי ביטוי מאוזן ובריא בכל תחומי החיים.  

טיפוס האגרימוני ממחיש בצורה שאיננה משתמעת לשתי פנים את חשיבות החיבור לאותנטיות שלנו, ושל הקשבה והבעת האמת הפנימית שלנו. לרובין וויליאמס, הנתק הזה עלה לו בחיים שלו.

מידת חוסר האיזון בטיפוס האגרימוני נקבע לפי גודל הפער בין המעטה החיצוני והמציאות הפנימית האמיתית. בפעם הבאה שאתם נתקלים באנשים שבאופן מובהק מחויכים ואופטימים בצורה לא פרופרוציונלית למה שקורה בחיים שלהם, המליצו להם להגיע לייעוץ. זה עשוי להציל את החיים שלהם. 

למידע נוסף על עקרונות הטיפול האישיות לחץ כאן

למידע נוסף אודות טיפול רגשי לחץ כאן 


*מתוך עבודתו של ד"ר אדוארד באך

 
 
 
 
 
 
לקבלת עותק בחינם לחצו כאן 

 
 
 

 
לייבסיטי - בניית אתרים