hiburim - 8 הרגלים שעומדים ביניכם לבין השגת המטרות שלכם
   
 
   
 

 8 הרגלים שעומדים ביניכם לבין השגת המטרות שלכם

 
בין אם מדובר במטרות אישיות, מקצועיות או בריאותיות, הוגים, פילוסופים, מיסטיקנים ופסיכולוגים טוענים מאז ראשית הימים שהתשובות לשאלה "למה אנחנו לא מצליחים להשיג את המטרות שלנו" נמצאות בתוכנו.

למרות שבחוגים מסוימים האמירה הזו מעוררת חילוקי דעות ואפילו אם באופן פרקטי היא לא גורפת כמו שהיא נשמעת, גם מחקרים מדעיים מוכיחים שיכולת ההשפעה שיש לנו על תוצאות החיים שלנו גדולה ממה שחונכנו להאמין.

זו הסיבה שעבור אנשים המחויבים לבריאות, הצלחה והגשמה אישית, זיהוי ושחרור חסמים פנימיים זו לא רק אחת ההשקעות הכדאיות ביותר אלא ממש דרך חיים.  כל אחד מ 8 ההרגלים הבאים הוא חסם פוטנציאלי נפוץ שעשוי להיות רלונטי לכל תחום חיים. כך תוכלו לבדוק את עצמכם ולהתחיל לפתוח את הדרך לצמיחה אישית והשגת מטרות.
   
1.לשחק על בטוח
לשחק את החיים "על בטוח" משמעו שאנחנו משתדלים עד כמה שאפשר להימנע מלקיחת סיכונים. במקום להעיז ללכת מעבר לקיים אנחנו מעדיפים להישאר בדפוסים, הרגלים ורמת הישגים מוכרים.

היתרון באסטרטגיה הזו הוא שבחלק מהמקרים אנחנו מצליחים לייצר סוג של ביטחון ויציבות, בלי "לטלטל את הספינה" יותר מדי. "לשחק בחיים על בטוח" משרת אותנו רק כשההרגלים הקיימים עובדים לתועלתנו ומייצרים עבורנו הישגים לשביעות רצוננו.
חכמים ומנוסים ממני כבר אמרו שגודל הסיכוי הוא כגודל הסיכון. אם הקיים מביא אתכם לידי ביטוי לשביעות רצונכם ומשיג את המטרות שלכם – בורכתם. רוב האנשים לא מצליחים להשיג את כל המטרות שלהם, מה שמלמד שלפחות חלק מהדפוסים וההרגלים הקיימים לא משרתים אותם. הדרך היחידה לשנות את איכות התוצאות הוא לקחת סיכון מסוים, לצאת מאזורי הנוחות ולשנות חלק מהדפוסים וההרגלים המייצרים את התוצאות האלה.

צמיחה אמיתית נוצרת רק כשאנחנו שואפים מעבר לקיים, גם כשאנחנו ספקנים וחוששים. לשחרר את מה שאבד , גם אם זה כואב, לחיות באומץ גם כשקיים פחד, להעיז לחיות עפ"י האמת הפנימית, גם שזו מעוררת חלוקת.

2.לתת לאנשים אחרים לנהל את החיים שלנו
במצבי ספק, חשש, חוסר אונים ובלבול, מפתה לתת לאנשים אחרים להחליט עבורנו מה נכון לנו לעשות. זו בעיה...
גם אם הוא בוטה משהו, תחשבו על הדימוי הבא, שממחיש בצורה טובה את המסר.

אם אתם שמים קולר סביב צווארכם ונותנים את הרצועה למישהו אחר – תהיה לכם שליטה מזערית על הכיוון בו תלכו.  אנשים רבים מעבירים את ניהול החיים שלהם לאנשים אחרים, לפעמים בלי להרגיש, מעצם זה שהם מעדיפים לרצות אחרים במקום ללכת אחרי האמת שלהם, בהקשבה לעצות של אחרים ובקושי לשים גבולות. אם אתם מחויבים לבריאות ולהשגת מטרות, לטוב ולרע, קבלו החלטות שנכונות ובריאות לכם, הקפידו להציב גבולות ולעמוד על מה שחשוב לכם ותמיד הקשיבו לאמת הפנימית שלכם.

3.הציפייה לאושר תמידי
אושר אינו מצוי רק בשמחה ואופטימיות, הוא מצוי בכל חוויות המציאות. על מנת לחוות אושר בכל מצב, עלינו לקבל את הדו-קיום בין חיוביות ושליליות וללמוד לשחרר את האושר שלנו מתלות באירועים חיצוניים. לנסות להיות מאושר כל הזמן, דומה לרצון להיות אוקיינוס בו הגלים רק מתרוממים ולא נשברים כלפי מטה חזרה. כשאנחנו מבינים שהתרוממות הגל ושבירתו שניהם חלק מאותו אוקיינוס, אנחנו יכולים לקבל כל מה שקורה בחיים שלנו כפי שהוא ולחיות בשלום עם המציאות על שלל גווניה.

4.התעסקות בדברים שאבדו
בין אם מרצון או שלא מרצון, אין מניעה מכך שיהיו דברים ואנשים בחיים שתצטרכו להיפרד מהם. התעסקות בדברים שאבדו, במיוחד אם מדובר בדברים שלא שרתו אתכם, מיותרת ומאד מעכבת. מה שאבד אבד. אם אי אפשר להחזיר את מה שאבד וגם מה שאבד לא שרת אתכם אז למה להתעסק בהם?

מלבד במצבי אבדן של אנשים קרובים ואהובים, ברוב המקרים הדברים שאנחנו מאבדים אינם אבדה כלל אלא דרכה של המערכת הפנימית שלנו לכוון אותנו לדברים אחרים שישרתו אותנו ויקדמו אונו אל עבר המטרות שלנו ולמה שנכון לנו פנימית. במצבים כאלה, אם נאחזים בעבר ובמה שאבד, פוטנציאל הצמיחה המצוי "באבדה" הזו לא מצליח לבוא לידי ביטוי. שימרו על המיקוד במה שיש  במקום במה שאבד עם מבט קדימה לעתיד במקום לעבר.

5.הסירוב ללמוד את השיעור
בכל דבר שקורה בחיים לנו קיים שיעור המכוון אותנו לצמיחה, השבחה ומקסום הפוטנציאל הפנימי שלנו. השיעור תמיד עוסק בהיבטים של עצמינו שאנחנו צריכים לחזק או למתן על מנת להרחיב את היכולות האישיות שלנו, להשיג את המטרות שלנו ולחוות בריאות גופנית ופנימית. כשלא לומדים את השיעור הוא חוזר ששוב ושוב , כל פעם בדרגת אינטנסיביות גבוהה יותר. 

כשקורים לכם דברים לא נעימים- תשאלו את עצמם- מה אתם צריכים לשנות בעצמכם כדי שלהבא, אירוע או מצב כזה לא יחזור על עצמו וגם אם יחזור על עצמו השפעתו השלילית עליכם תקטן. עשו את השינוי הפנימי ותמנעו מצבים דומים בעתיד.
 
6.אגירת טינה ורגשות שליליים
טינה, כעס ורגשות שליליים אחרים מרעילים את המערכת כולה ומעיבים באופן משמעותי על יכולת ההחלמה והצמיחה. גם אם נדמה לנו שאנחנו מדחיקים מקצועיים, הדחקה גורמת לכליאת המטען השלילי עמוק ברקמות ולהשפעה מזיקה על מצבנו הגופני והרגשי. לנסות להשיג מטרות מתוך אנרגיה של טינה זה כמו לשתות רעל ולחכות מישהו אחר ימות. לא יקרה. שחררו את כל הטינות והכעסים ע"י פריקת המטען הרגשי ופתרו הקונפליקטים הפנימיים ו/או קונפליקטים עם אנשים אחרים.

7.ספקות עצמיים וחוסר הערכה עצמית
כשאנחנו לא מעריכים את עצמנו  אנחנו מצפים לכישלונות. כישלונות מוכיחים לנו שהתפיסות העצמיות שלנו נכונות ויוצרות התאמה בין הסביבה הפנימית והחיצונית, כדי שנחווה ביטחון ויציבות. אם אתם לא מאמינים שניתן להשיג את המטרה שהצבתם או שבאופן ספציפי אתם לא בנויים להשיג את המטרה הזו- חבל שתתחילו לעבוד לקראתה. על אותו משקל - אם אתם לא מאמינים שהמצב הגופני שלכם ניתן לריפוי – הסיכויים גבוהים שלא תחלימו באופן מלא.

כשאנחנו קמים בבוקר יש 2 אפשרויות – לחזור לישון ולחלום על המטרות שלנו או לקום מהמיטה ולפעול כדי להשיג את המטרות. במקום לבזבז אנרגיה יקרה על שאלות כמו "האם אני מספיק טוב", "האם אצליח", "אני לא בנוי לזה" וכו', תעשו פעולה אחת לפחות כל יום שמקדמת אתכם אל עבר המטרות שלכם. תתמקדו בפעולות במקום בתהיות.

8.חוסר סבלנות לתהליכים
מי מאיתנו לא היה רוצה לקבל את כל מה שהוא רוצה עכשיו ומייד? אבל מה לעשות שתהליכי החלמה והשגת מטרות לוקחים זמן...
משך הזמן הנדרש להשגת התוצאות שאנחנו מייחלים להם משתנה מאדם לאדם וממטרה אחת לשנייה. אף פעם אי אפשר לדעת איפה הפינה שמעבר לה מחכה לנו התוצאה הרצויה. מה עוד, שלפעמים עכבות מתבררות כהזדמנויות יקרות מפז, בכך שהן מכיילות אותנו ומאפשרות כניסה של אפשרויות שלא חשבנו עליהן .סמכו על האינטליגנציה הפנימית שיודעת להוביל אתכם למה שנכון לכם בדרך הקצרה והנכונה ביותר. היו סבלניים והמשיכו לחתור ולפעול למען מה שחשוב לכם.


להמשך קריאה והרחבת הכלים לטיפוח הערכה עצמית הספר:
מעבר לספק- כוחו המרפא של ביטחון עצמי לחצו כאן




 
 
 
 
 
 
 
לקבלת עותק בחינם לחצו כאן 

 
 
 

 
לייבסיטי - בניית אתרים